Ensiapukoulutus – Mitä siellä opitaan ja kuka ensiapukoulutuksia Cad Sä Oy:llä pitää?

Ensiapukouluttaja ja äiti – Riina

Hei, olen Riina, 36-vuotias Helsingistä. Elämäni on täynnä vilskettä uusperheen arjen myötä. Meillä asuu kokoaikaisesti minun 13-vuotias poikani ja joka toinen viikko puolisoni kolme poikaa, ikähaarukassa 10-15 vuotta. Lisäksi meillä on kaksi yhteistä tytärtä, 4 kuukautta vanha vauva sekä 2 vuotta vanha taapero. Olen viettänyt viimeiset kaksi vuotta kotiäitinä, mutta ammatiltani olen monipuolinen terveysalan ammattilainen: sairaanhoitaja, terveydenhoitaja ja ensihoitaja, sekä ensiavun ja terveystiedon kouluttaja.

Työura turvatarkastajasta ensihoitajaksi

Työurani aloitin turvallisuusalalla Helsinki-Vantaan lentoasemalla turvatarkastajana. Vaikka työ oli mielekästä, löysin kuitenkin kutsumukseni hoitoalalta. Lapset ovat aina olleet lähellä sydäntäni, joten suuntasin opinnot lasten hoitoon. Huomasin kuitenkin nopeasti, että sairaiden lasten hoitaminen oli henkisesti itselleni raskasta, joten vaihdoin painotusta terveydenhoitoon. Työskentelin neuvolassa, mutta kaipasin lisää haasteita ja päätin kouluttautua ensihoitajaksi. Ensihoitajan työ siirtoambulanssissa kesti 3,5 vuotta, kunnes päätimme alkaa yrittää perheenlisäystä ja palasin neuvolatyöhön.

Intohimo auttamistyöhön ja ensiapukoulutuksiin

Minua kiehtoo hoitoalalla erityisesti mahdollisuus auttaa muita. Neuvolatyössä yhdistän rakkauteni lastenhoitoon ja seuraan perheiden tärkeitä hetkiä raskausaikana. 

Ensiapukouluttajana toimin ennaltaehkäisevässä auttamistyössä, jossa opin jakaminen toisille auttaa heitä auttamaan muita. Ensiapukoulutustyö Cad Sä Oy:lle alkoi sattumalta, kun tapasin Jyrkin eräässä tapahtumassa. Siellä hän ehdotti minulle ensiapukouluttajan tehtävää ja siitä kaikki lähti. Olen kouluttanut ensiapua vuodesta 2017. Nykyään teen pääosin etäkoulutuksia pienen vauvani vuoksi. 

Täältä näet 4h ensiapukoulutuksemme!

Mitä ensiapukursseilla opitaan?

Ensiapukursseilla käymme läpi teoriaa, katsomme havainnollistavia videoita ja keskustelemme erilaisista auttamistilanteista. Lähiopetuksissa harjoittelemme paineluelvytystä elvytysnukeilla. Koulutukset voivat olla 4 tunnin peruskursseja, 8 tunnin koulutuksia tai laajempia EA1 kursseja. Räätälöityjä koulutuksia järjestetään tarpeen mukaan. Koulutukseni ovat johdonmukaisia ja pyrin olemaan rauhallinen ja ytimekäs kouluttaja. Täältä näet lisää koulutuksiamme!

tästä koulutuskalenteriin!

Yleisimmät oivallukset ensiapukoulutuksissa

Painotan kurssilaisille aina sitä, kuinka pienillä teoilla voi olla suuri merkitys hätätilanteissa. 

Ei tarvitse olla lääkäri tai osata paljon hienoja temppuja voidakseen auttaa hätätilanteessa. Henkeä pelastavat toimenpiteet ensiaputilanteissa voivat olla hyvinkin pieniä toimia. Ihan vaikka hengitysteiden avaus voi pelastaa toisen ihmisen hengen. Tätä myös painotan kursseilla paljon, että tilanteen tullen ei ajateltais, että en minä osaa mitään tehdä, kun pienellä pään kääntämisellä voit jo pelastaa toisen. 

Toinen yleinen ajatus on se, että ei uskalleta lähteä elvyttämään, kun pelätään, että satutetaan toista. Useimmiten siinä kohtaa on tilanne jo pahin mahdollinen, jolloin meidän teoillamme on valtava merkitys.  

Kursseilla korostan, ettei pidä ajatella, ettei osaa tehdä mitään, sillä jo pieni pään kääntäminen voi pelastaa ihmishengen. Monet pelkäävät vahingoittavansa, mutta hätätilanteessa tärkeintä on toimia.

Cad Sä Oy:n kautta Riina tuo tärkeää ensiaputietoa ja -taitoja sähköalan ammattilaisille, vahvistaen turvallisuutta työpaikoilla. Hänen tarinansa on esimerkki intohimosta auttamistyöhön ja jatkuvasta pyrkimyksestä oppia uutta ja jakaa osaamistaan. Riinan ensiapukoulutuksiin voi osallistua kuka tahansa, olit sitten sähköalalla tai et!

Heräsikö sinulla kysyttävää? Täältä pääset ottamaan yhteyttä.

Tervetuloa!

ilmoittaudu 4h ensiapukoulutukseen tästä ota yhteyttä!