Cad Sä Oy – Jännitetyökoulutus

Tervetuloa sukeltamaan sähköturvallisuuden syvyyksiin. Tässä blogikirjoituksessa keskitymme yhteen erityisesti sähkötöiden turvallisuuden erikoistyöhön: jännitetyöhön.

Mikä on jännitetyö?

Jännitetyö on työ, joka suoritetaan jännitteisten sähköosien parissa tai niiden läheisyydessä. määritelmän mukaan jännitetyö käsittää erilaisia tehtäviä, kuten teollisuuden, sisäjohtoasennuksen, verkon (AMKA- ja jonovarokaappityöt) ja akustotöiden parissa tehtävän työn.

Jännitetyökoulutus ja sen sisältö:

Tämä koulutus koostuu päivän koulutuksesta, joka jakaantuu jännitetöiden teorian käsittelyyn sekä jännitetyönä tehtävään harjoitukseen. Harjoitukset ovat räätälöitävissä eri toimialojen tarpeisiin.

Koulutuksen aikana käsitellään erilaisia teemoja kuten:

– Verkko:

Verkkotyö keskittyy erityisesti AMKA-johtoon, (eli ne johdot, joita näemme tienvarsilla). Koulutuksessa harjoitellaan peräkärryyn rakennetulla rakenteella, joka simuloituu ilmajohtoverkkona. Yksi yleisimmistä tehtävistä on talosyötön liittäminen ja poistaminen.

  Lisäksi koulutuksessa perehdytään jonovarokekaappeihin. Asiakas voi valita joko yleisimmän kabeltonin tai tarvittaessa ABB MJS-kaapin tai Enston triaxin. Nämä kaapit on suunniteltu erityisesti jännitetyöhön, kuten lähdön lisäämiseen tai poistamiseen.  

Huomaathan, että tilauskurseilla voidaan tarvittaessa käyttää juuri teidän kaappeja, mikäli teillä on omia kaappeja käytettävissä

Huom! Verkkojännitetyöt tehdään alle 1000 v:n järjestelmiin!

 

– Akustotyö: Akustotyö keskittyy useamman akun muodostamaan kokonaisuuteen. Vaikka yksi akku itsessään on pienjännitteinen, on siinä huomattavan korkea oikosulkuvirta. Koulutuksessa korostetaan, kuinka työ tehdään turvallisesti, mitkä ovat turvalliset välineet ja toimintatavat.

 

– Teollisuus: Teollisuudessa jännitetyö keskittyy usein kontaktorin tai releen vaihtoon jännitteisissä laitteissa. Lisäksi opetetaan turvallista työskentelyä, kun jännitteisiä osia on välittömässä läheisyydessä.

 

– Kiinteistö: Kiinteistötyössä opetetaan lähdön lisäämistä tai poistamista jännitteisestä keskuksesta ja jännitteisen keskuksen mittauksia. Akkutöiden periaatteet ovat erityisen tärkeitä kiinteistöissä joissa jännitteen katkaseminen aiheuttaa huomattavaa vaaraa esimerkiksi terveyden suhteen. Tällaisia ovat mm. sairaalat sekä teollisuus, joissa on UPS-järjestelmiä tai huomattavia akustoja.

 

Jännitetyökoulutuksen tärkeys

Jännitetyöt tulee tarvittessa räätälöidä juuri teidän tarpeiden mukaisesti. Olemme tehneet jännitetyö koulutuksia mm. raskaalle teollisuudelle, laivaliikenteelle, kiinteistöhuoltoon, kaivosteollisuus ja myös sähköautojärjestelmiin. 

 

JÄNNITETYÖT OIKEIN TEHTYNÄ OVAT TÄYSIN TURVALLISIA SEKÄ SEN TEKIJÄLLE ETTÄ LAITEISTOLLE.

 

tästä koulutuskalenteriin!

Jatkuva kehitys palveluiden parantamiseksi

Haluamme tarjota asiakkaillemme laadukasta palvelua, jonka vuoksi olemme valinneet koulutuspaikkamme huolella sekä tarjoamme mahdollisuuden suorittaa koulutuksia myös etänä.

Teemme myös yksityiskoulutuksia asiakkaiden omissa tiloissa tarvittaessa. Näistä voit kysyä lisää meiltä, ota yhteyttä sivuiltamme! 

 

Tutustu palveluihimme ja ota yhteyttä, jos haluat lisätietoja tai olet kiinnostunut yhteistyöstä. Olemme täällä varmistaaksemme, että sähköala voi toimia turvallisesti ja tehokkaasti ympäri maailmaa.